Pages

4 Şubat 2013 Pazartesi

Çanakkale’de Fırtına


Çanakkale’de etkili olan şiddetli lodos, elektrik direklerini devirdi, evlerin çatılarını uçurdu…



Çanakkale’de etkili olan şiddetli lodos, elektrik direklerini devirdi, evlerin çatılarını uçurdu. Çanakkale-Bursa karayolu üzerinde, devrilen elektrik direği ve kopan kablolar,bir yolcu otobüsünde hasara neden oldu. Aynı yolu kullanan bir kamyon sürücüsü, kabloları fark etmeyince ölümden döndü. Kamyonun yüksek gerilim kablolarına çarptığı anlar, kameralarca görüntülendi.
Çanakkale – Bursa karayolu Şekerpınar mevkiinde, şiddetli lodos nedeniyle yüksek gerilim hattı direği devrildi. Yol kenarında devrilen direğe bağlı kabloların bir kısmı koparken bazıları da yola kadar sarktı. Bu sırada yoldan geçmekte olan bir yolcu otobüsü, teller nedeniyle zarar gördü. Camı patlayan otobüsün yolcuları büyük panik yaşadı. Yola devam edemeyen otobüsten inen yolcular, yol kenarında sakinleşmeyi bekledi. Yol trafiğe kapatılmayınca, bu kez de bir kamyon sürücüsü ölümden döndü. Yola sarkan kabloları fark etmeyen sürücü, devam etmek isteyince, kamyonun kasası kablolara takıldı. Bu sırada, kabloların bağlı olduğu diğer taraftaki direk de devrildi. Kamyon sürücüsü, elektrik geçen kablolardan kendisini güçlükle kurtardı. Devrilen direkler ve kopan kablolar nedeniyle Çanakkale – Bursa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.
Lodos, köylerde de etkili oldu. Merkeze bağlı Kayadere köyünde, bazı evlerin çatıları, şiddetli rüzgara dayanamayarak uçtu. Sokağa savrulan kiremitler şans eseri kimseyi yaralamadı. Çatısı uçan kahvehanede oturan vatandaşlar, “Bu tam anlamıyla afet gibiydi.
Fırtınadan kiremitler aşağıya uçtu. Allah’tan o sırada kimse yoktu. Hasar çok. Çatı komple gitti. İnsanların başına da düşebilirdi. Bir arabanın üzerine düşmüş. Kablolar da koptu. Şu an köyde elektrik yok” diye konuştular.Çanakkale

0 yorum:

Yorum Gönder